Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола каза, че Арсенал е най-добрият отбор във Висшата лига. Двата отбора се срещат в Лондон в сряда в отложен мач от 12-ия кръг.

Арсенал е лидер в класирането с 51 точки от 21 мача, докато Манчестър Сити е на второ място с три точки по-малко, но и мач повече. През януари двата тима играха в Манчестър за купата на Англия, като тогава "гражданите" спечелиха с 1:0 и сега Гуардиола ще се надява на подобен резултат.

"Досега Арсенал е най-добрият отбор във Висшата лига. Ние видяхме това преди няколко седмици в мача за купата. Те са много остро и ни предстои голяма битка. Трябва да бъдем готови за нея", коментира Гуардиола на пресконференцията преди мача.

"Не вярвам, че миналата седмица сме били в слаба форма, а сега сме в добра форма. Всеки мач е различен. Може да играеш добре и да печелиш и всичко да е перфектно, но утре може да загубиш. Утрешният ден е много важен, всички са наясно с това, така че ще опитаме да дадем най-доброто от себе си", каза още мениджърът на "небесносините".

Той добави, че атмосферата в отбора е страхотна и че няма никакви оплаквания в това отношение.

"Всички сме щастливи да бъдем заедно в този отбор. Това не се влияе нито от победата ни над Астън Вила, нито от загубата ни от Тотнъм", завърши Гуардиола.